Inochin tarina

Hiusmuotoilu Inochi perustettiin vuonna 2004 – tänä vuonna juhlimme kaksikymmentävuotiasta kampaamoamme! Olen tiennyt jo hyvin nuoresta pitäen haluavani työskennellä hiusmuotoilun parissa, ja myös yrittäjyys houkutteli. Ajatus omasta kampaamosta heräsi ollessani entisen yhtiökumppanini kanssa samassa kampaamossa töissä. Eräiden sattumien myötä päätimme perustaa yhteisen kampaamoyrityksen, ja näin Inochi sai alkunsa.


Kampaamon nimen miettiminen oli yllättävän haastavaa. Inochin nimi löytyi sattumalta japaninkielen sanakirjasta. Saimme sanakirjan kollegaltamme, jolla oli japanilainen puoliso. Etsimme kampaamollemme japaninkielistä nimeä, sillä ensimmäinen kampaamosisustuksemme oli fengshui-tyyppinen, suihkulähteineen ja bambuineen. Kampaamon remonttia tehdessä listasimme nimiehdotuksia ruutupaperille, ja loppujen lopuksi listalle päätyi mielestämme viisi hyvää kampaamon nimeä. Remontin tuoksinnassa paperi kuitenkin katosi jonnekin teille tietämättömille. Emme muistaneet listasta muuta nimeä kuin Inochin. Näin Inochi valitsi itse itselleen oikean nimen! Inochi on siis japania ja tarkoittaa kohtaloa ja vahvaa elämää.


Vahvaa elämää ja vahvaa tekemistä meillä on ollut aina! Kampaamoa perustettaessa maailma oli hyvin erilainen kuin mitä se on tänä päivänä. Enpä olisi ikinä voinut uskoa, mitä kaikkea voi mahtua tähän kahteenkymmeneen vuoteen. Kehitys on ollut huikeaa kaikilla osa-alueilla, niin kampaamotuotteissa, -tekniikoissa kuin teknologiassakin. Kampaamon alkuaikoina ei vielä ollut digitaalisia kassa-ja ajanvarausjärjestelmiä, eikä verkon tai sosiaalisen median kautta tavoittanut vielä asiakkaita. Inochin tiimissä on kuusi vakituista kampaajaa, joista neljä ovat olleet tiimissämme alusta asti. Kaikki kampaajamme ovat alansa parhaimpia, haluamme oppia jatkuvasti uutta ja ymmärtää hiusta aina vain paremmin, jotta voimme olla parhaita mahdollisia kampaajia juuri sinulle.


Ansku Särkiniemi
Hiusmuotoilija, Inochin omistaja